Veelgestelde vragen

 • Hoe bestel ik bij Auto-onderdelen.com?

  Bestellen bij Auto-onderdelen.com is erg eenvoudig.

  U kunt op 2 manieren uw voertuig vinden. De eenvoudigste manier is door middel van uw kenteken invoeren. Wanneer uw kenteken niet in onze database voorkomt, kunt u ook op voertuig zoeken.

  Nadat u uw voertuig gevonden heeft, komt u in onze categorieënlijst. In deze categorieënlijst kunt u onderdelen vinden die u zoekt. Deze hebben wij geprobeerd zo te verfijnen dat deze makkelijk te vinden zijn.

  Wanneer u het artikel gevonden heeft, staat bij het artikel de prijs inclusief BTW en de beschikbaarheid. Vervolgens kunt u het artikel aan het "winkelwagentje" toevoegen door op de button "Bestellen" te klikken.

  Door vervolgens op de button "Verder winkelen" te klikken, kunt u de procedure herhalen als u meerdere artikelen wilt bestellen.

  Wanneer u klaar bent met winkelen gaat u door middel van de button "Afrekenen" naar de volgende stap. U dient hiervoor eerst nog akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden.

  De volgende stap is uw adresgegevens. Wanneer u ingelogd bent als bestaande klant behoeft u deze niet in te vullen. Wanneer u zich niet wilt aanmelden als vaste klant, kunt u hier uw adresgegevens invoeren als "gast". Vervolgens klikt u op "Opslaan en doorgaan" om door te gaan naar de verzendmethode.

  Op de pagina "Verzendmethode" heeft u 2 opties, te weten Verzenden of afhalen. Wanneer u deze keuze gemaakt heeft klikt u weer op "Opslaan en doorgaan" om door te gaan naar betalen.

  Op de pagina "Betalen" heeft u eveneens 2 opties, te weten Vooruit betalen of iDeal. Ook kunt u eventueel bij opmerkingen aangeven dat u de bestelling wilt laten verzenden onder rembours.

  Wanneer u voor vooruit betalen kiest, kunt u op de button "Opslaan en bestelling afronden" klikken. Hiermee heeft u besteld. Hierna krijgt u het besteloverzicht met uw bestelnummer en kunt u aan de hand van dit bestelnummer het totaalbedrag overmaken. U krijgt het besteloverzicht eveneens per e-mail toegestuurd met aanvullend onze bankgegevens.

  Wanneer u voor iDeal kiest en u klikt vervolgens op de button "Opslaan en bestelling afronden", zult u doorgaan naar de pagina van iDeal. Hier kunt u vertrouwd uw betaling doen, waarna u weer terugkeert naar onze webwinkel met een totaaloverzicht van uw bestelling. Deze is uw eveneens per e-mail toegezonden.

  Wanneer u voor een verzending onder rembours kiest, dient u vooruit betalen te selecteren en in het opmerkingsveld aan te geven dat u de bestelling wilt laten verzenden onder rembours. Kijk op onze betaalmethodes pagina voor meer informatie over een bestelling verzenden onder rembours.

  Wij hebben getracht de bestelprocedure zo eenvoudig mogelijk te maken. Wanneer u tips heeft om de bestelprocedure te verbeteren, kunt u deze op ons contactformulier aangeven. Wij zijn u zeer erkentelijk!

   

 • Hoe weet ik of mijn bestelling door jullie is ontvangen?

  Wanneer u de bestelling heeft afgerond, ziet u een besteloverzicht met aan de bovenzijde een groene balk met "Uw bestelling is succesvol verwerkt". Dit besteloverzicht sturen wij u ook via het door u opgegeven e-mailadres. Dit is voor u een bevestiging dat wij uw bestelling hebben ontvangen.

 • Ik heb mijn bestelling gedaan. Wat gebeurd er dan?

  Auto-onderdelen.com vindt het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de voortgang van uw bestelling. Wij zullen u daarom van elke stap in uw bestelling op de hoogte brengen door middel van een e-mailbericht. Voorbeelden hiervan zijn : Ontvangst bestelling-Ontvangst betaling-Verzending met Track&Trace nummer.

 • Wanneer wordt mijn bestelling verstuurd?

  Auto-onderdelen.com heeft bij elk product aangegeven wat de levertijd is. "Direct leverbaar" betekend dat wij uw bestelling na ontvangst van de betaling gelijk kunnen versturen. Wanneer de betaling voor 15.30 uur bij ons binnen is, zal de bestelling dezelfde dag verzonden worden. Is de betaling na 15.30 uur bij ons binnen, dan wordt uw bestelling de volgende werkdag verzonden. "1-2 dagen" betekend dat wij uw bestelling na ontvangst van de betaling binnen 1 a 2 werkdagen naar u versturen. "Op aanvraag" betekend dat wij uw bestelling zo spoedig mogelijk naar u zullen versturen, maar dat wij geen exacte tijdsduur kunnen aangeven. Wanneer wij uw bestelling hebben ontvangen, zullen wij u per e-mail op de hoogte brengen van de levertijd. Ook bij deze aanduiding is het mogelijk dat uw bestelling binnen 1 a 2 werkdagen verstuurd wordt. Voor meer informatie kunt u kijken op de pagina Leveringsvoorwaarden

 • Kan ik ook bestellen zonder een account aan te maken?

  Bij Auto-onderdelen.com kunt u ook als gast een bestelling bij ons doen. Een nadeel hieraan is dat u naderhand geen gegevens meer op kunt roepen van uw bestelling. Wanneer u een account aanmaakt, bewaren wij op een beveiligde server uw bestelhistorie die u op elk moment van de dag kunt opvragen.

 • Hoe snel is mijn betaling verwerkt?

  Betalingen via de betaalservice iDeal worden gelijk verwerkt. Betalingen met de optie Vooruitbetaling duurt veelal 1 werkdag. Voor meer informatie kunt u naar de pagina Betaalmethodes.

 • Is er een mogelijkheid om op rekening te kopen?

  Auto-onderdelen.com valt onder de Aparts Automotive groep. Bedrijven kunnen op rekening kopen via Aparts Automaterialen. Daar is tevens de mogelijkheid om uw bestelling te versturen. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@auto-onderdelen.com met als onderwerp "Zakelijke klant".

 • Wat is de kwaliteit van de producten die jullie leveren?

  Auto-onderdelen.com levert producten met dezelfde kwaliteit als de officiële merkdealer. Voor een overzicht van de merken die wij leveren kunt u kijken op onze merkpagina.

 • Wat moet ik doen als het onderdeel wat ik nodig heb niet in de webwinkel staat?

  Auto-onderdelen.com valt onder de Aparts Automotive groep. Wij bestaan vanaf 1984 en hebben in deze tijd een enorme kennis opgebouwd. Wanneer u een product wilt bestellen die niet bij ons in de webwinkel voorkomt, kunt u op het contactformulier invullen naar welk product u op zoek bent. Het salesteam gaat voor u op zoek om het product tegen een scherpe prijs aan te bieden.

 • Hoe kan het dat jullie prijs zoveel lager is dan de officiĆ«le merkdealer?

  Een officiële merkdealer maakt gebruik van het vertrouwen van de klant dat de producten die zij leveren van de beste kwaliteit is en dat daar meer voor betaald moet worden. Auto-onderdelen.com levert dezelfde kwaliteitsmerken, alleen in een verpakking van het productmerk en niet van het automerk. Voor een overzicht van de merken die wij leveren kunt u kijken op onze merkpagina.

  Auto-onderdelen.com kan door groot in te kopen, scherpe prijzen bij de fabrikanten bedingen. Dit voordeel merkt u als klant.

 • Kan ik mijn bestelling ook bij jullie afhalen?

  Bij Auto-onderdelen.com is het ook mogelijk om uw bestelling af te halen in onze winkel in Rotterdam. Wel dient u vooruit te bestellen en te betalen. Als uw bestelling is afgerond ontvangt u van Auto-onderdelen.com per e-mail een afhaal bevestiging. Deze informatie is ook terug te vinden op onze pagina Leveringsvoorwaarden.

 • Kan ik ook tweedehands onderdelen bij jullie kopen?

  Auto-onderdelen.com levert als service naar de klant ook de mogelijkheid om een prijsopgaaf te vragen voor tweedehands onderdelen. Dit kunt u doen door het contactformulier in te vullen.

 • Wat moet ik doen als een product niet goed is?

  Auto-onderdelen.com zal er alles aan doen om deze vervelende situatie voor u als klant zo goed mogelijk op te lossen. Onze procedures hiervoor kunt u vinden op de pagina Retour procedure

 • Hoeveel betaal ik voor verzending?

  Voor verzendkosten hanteren wij de volgende bedragen:

  -Nederland:
  Normale zending: € 8,50
  Boven de € 95,- inclusief BTW geen verzendkosten
  Toeslag zware/grote onderdelen: + € 9,50 op de normale  verzendkosten(wordt automatisch berekend)

  -België
  Normale zending: € 14,95
  Toeslag zware/grote onderdelen: + € 9,50 op de normale  verzendkosten(wordt automatisch berekend)

  Voorbeeld artikelen met toeslag: Motorkap, trekhaak, accu enz.

  Mocht u een vraag hebben met betrekking tot onze verzendkosten, vul dan het contactformulier in.

  Deze informatie is tevens terug te vinden op onze pagina Leveringsvoorwaarden.

 • Betaal ik meer verzendkosten als ik meerdere producten bestel?

  Bij auto-onderdelen.com betaald u één vast bedrag aan verzendkosten. De hoogte hiervan is wel afhankelijk van de producten die u bestelt. Onze webwinkel berekent de hoogte van de verzendkosten automatisch bij uw bestelling. Voor meer informatie over de verzendkosten kunt u naar onze pagina Leveringsvoorwaarden.

 • Wat betekenen de cijfers met streepje die bij voertuigen aangegeven staan (bijv. 03.05-)?

  Dit betreft het bouwjaar van het voertuig.

   

  Bijvoorbeeld:

   

  03.05- betekent dat het voertuig vanaf maart 2005 loopt.

  -03.05 betekent dat het voertuig tot maart 2005 loopt.

 • Wat betekenen de termen "primer", grondlaag, gedeeltelijk in grondverf?

  Auto-onderdelen.com levert carrosserie onderdelen af die al voorbehandeld zijn.

   

  Carrosserie onderdelen die in kleur van de auto zijn (bijv. bumpers) kunnen geleverd worden in de grondverf. Wanneer dit het geval is, wordt aangeduid dat ze in "primer", "incl. grondlaag" of "gedeeltelijk in grondverf", wanneer een carrosseriedeel gedeeltelijk in kleur is, zijn.

 • Vanaf welke kant wordt links en rechts aangeduid?

  Auto-onderdelen.com geeft in de omschrijving de kant van het voetuig als volgt aan:

   

  Links = kant van de bestuurder

  Rechts- kant van de bijrijder

   

  Dit bij voertuigen voor Nederlands gebruik met het stuur aan de linkerzijde.

 • Bij sommige onderdelen staat L&R. Wat betekent dit?

  Deze aanduiding betekent dat het onderdeel voor zowel de linker als de rechterkant gebruikt kan worden. Dit komt regelmatig voor bij spiegelglazen of zijknipperlichten.

 • Hoe weet ik welk aantal ik moet bestellen? Bijv. Remschijven

  Auto-onderdelen.com heeft dit geprobeerd zo makkelijk mogelijk te maken.

   

  Remschijven die per 2 besteld moeten worden, zijn automatisch per 2 geprijsd.

  Dus u kunt bij deze artikelen gewoon 1 maal ingeven en u krijgt er 2 uitgeleverd.

  Verder zijn alle onderdelen per stuk te vervangen.

   

  Andere onderdelen met uitleg zijn :

   

  Remblokset : Set voor de complete voorzijde of achterzijde

  Wiellagerset: Set voor één wiel.

   

   

 • Waarvoor wordt er voor sommige onderdelen statiegeld berekend?

  Op sommige onderdelen die wij verkopen wordt statiegeld berekend. Dit bedrag berekenen wij omdat deze onderdelen terug gestuurd moeten worden naar de fabrikant. Wanneer u het oude gedemonteerde onderdeel in de originele verpakking aan ons terugstuurt of retour brengt in onze winkel, storten wij het statiegeldbedrag weer naar uw rekeningnummer retour. De verzendkosten voor het retoursturen van het statiegeld product zijn voor kosten van de klant.